Здравейте, дриймъри!
Днес имах възможност най-после да се разходя спокойно и реших да посетя Пролетния базар на книгата в НДК. За тези, които се интересуват – той ще продължи до 8 юни. Бях се приготвила със списък с желаните книги и успях да си взема почти всичко, което си бях набелязала. Възползвах се от страхотните намаления и сега ше имам книжки за четене до края на лятото!

Пролетния базар на книгата 2014

За да не впускам в пространни обяснения за всяка от книгите, ще поместя анотациите на   книгите  от издателствата и къде да ги намерите, ако имате интерес 🙂  Ето и какво си взех:

1. „Полулош“ – Сали Грийн – изд.Colibri
„Какво е да си полулош? Немного лош? Наполовина лош? А другата половина тогава каква е? И откъде идва лошотията? По гените ли се предава от баща на син? Натан, син на най-издирвания черен магьосник в Европа, прочул се с кървавите си безчинства и невероятните умения (сред които да се превръща в хищен звяр и да лети), не изглежда много склонен да поеме по стъпките на печално известните си предци. Още повече че майка му е от Белите, другият клон на извечно враждуващите магьоснически страни. Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, Натан трябва сам да се оправя в живота, който му сервира изпитание след изпитание, а в промеждутъците (обикновено когато го пленят и го хвърлят окован в клетка) си блъска главата (стига да не въздиша по възлюбената си и недостижима Аналис) върху сложни уравнения от следния тип: ако 1⁄2 лош е равно на 1⁄2 добър и съкратим дробите, както се учи в училище, какво излиза, че лош е равно на добър?!“

2. „Пътят на щастливата жена“ – Наталия Кобилкина –  изд.Colibri
“ Кои характеристики определят женствеността? Откъде произтича неумението ни да получаваме? Голямата промяна винаги ли е свързана с екстремна болка? Има ли формула за трайна хармония и щастие във взаимоотношенията?
С много любов, разбиране и уважение към читателя авторката разисква универсални проблеми на съвременната двойка и на съвременната жена. В книгата са включени различни упражнения, техники за визуализация и медитация, които ще ви помогнат да откриете пътя към своята женска същност и да се почувствате по-самоуверени, ведри и силни.
Специален бонус за верните почитатели на Наталия Кобилкина са приложените интервюта и тестът за диагностика и развитие на архетипи.
„Едва когато се почувстваш удовлетворена и осъществена като личност, ти можеш да изградиш равностойна, пълноценна връзка. Ако мнението ти за самата теб е ниско, все подозираш, че хората го потвърждават, дори и те да не мислят така“, убеждава ни Наталия Кобилкина в това свежо и вдъхновяващо психотерапевтично четиво.“

3.“Живот без окови“ – Дийпак Чопра – изд. Бард
„Доктор Дийпак Чопра е един от лидерите в областта на съзнание-тяло медицината. Неговите книги изследват връзката между съзнанието и „чудодейните“ изцеления от рак и други сериозни заболявания.
Сега във ЖИВОТ БЕЗ ОКОВИ д-р Чопра приема едно още по-голямо предизвикателство: да ни обясни как осъзнаването може да ни поведе към неограничената свобода и идеалното здраве. ЖИВОТ БЕЗ ОКОВИ обединява различни науки, от съвременната физика и неврологията до древните традиции на Индийската мъдрост, за да ни покаже, че за добро или зло нашите възприятия създават нашата действителност – и за да ни покаже, че светът около нас може да се промени като променим света в себе си.
В тази изпълнена с надежда и вдъхновение книга д-р Чопра ни предизвиква да познаем силата на съзнанието и на неограничените си възможности.“

4. „Вината в нашите звезди“ – Джон Грийн – изд. Егмонт
“ Шестнайсетгодишната Хейзъл знае, че не ѝ остават повече от няколко години живот. Затова тя гледа на себе си преди всичко като на „професионално боледуваща“. Но един ден в групата за взаимопомощ, която посещава, се появява Огъстъс Уотърс. И ето как историята на Хейзъл е напът да бъде пренаписана.
Мъдър, дързък и суров, „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн е труден за преглъщане роман за смешното и трагичното в това да си влюбен и… на крачка от смъртта.“

5. „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ – Рансъм Ригс – изд. Бард
„Домът на мис Перигрин за чудати деца”е незабравим роман, в който литература и фотография се сместват в едно вълнуващо цяло.
След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на мис Перегрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на мис Перегрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би – колкото и невероятно да изглежда – са още живи.
Смразяващо фентъзи, илюстрирано с призрачни стари снимки. „Домът на мис Перегрин за чудати деца“ ще достави удоволствие на всички, които имат вкус към приключенията в света на сенките – възрастни и тийнейджъри“

6.  „Връхлита страховит легион“ – Реймънд Фийст – изд. Бард
„Епични мащаби… главоломен сюжет… ярко въображение!
Таределите – расата на изгубените елфи, звездният народ, най-сетне са открили своя път из вселената до Мидкемия. На света, който обитават в момента, те водят неравна война с опустошителна орда демони и някога величествената им империя се е смалила до шепа оцелели. Едничката им надежда е легендата за Родния дом – изгубения свят, на който е възникнала расата на елфите; място, скрито зад завесата на времето. И сега те са убедени, че Мидкемия е тъкмо светът, който търсят.
Безскрупулни и арогантни, таределите не позволяват никой и нищо да се изпречи на пътя им, но не след дълго Пъг и Конклавът осъзнават, че не неканените гости от звездите, а демоничната орда, която ги преследва, е истинската опасност за тях. На всичко отгоре над Пъг е надвиснало пророчеството, че е осъден да гледа как всички, които обича, умират…
„Тонове интриги и действие!“

7.  „Домът на коприната“ – Антъни Хоровиц – изд. ProBook
„Антъни Хоровиц, носител на награда BAFTA е избран от фондация „Конан Дойл” – собственост на наследниците на великия писател – да напише нов роман за приключенията на най-известния детектив в света.
Новите приключения на Шерлок Холмс имаха световна премиера на 1.11.11 и за по-малко от 10 дни се изкачиха в челната десетка по продажби на Amazon.
Премиерата на книгата в България от издателство PRO BOOK е по-малко от месец след световната.
Напълно новата история е създадена под зоркия поглед на фондация „Конан Дойл”, която за първи път поставя своя печат за одобрение на нова история за Шерлок Холмс.
Изучавайки дълго време всички оригинални истории и множеството филми за известния детектив, Антъни Хоровиц се потапя напълно в атмосферата и успява да създаде един изцяло нов роман с оригинална история, който напълно отговаря на стила на сър Конан Дойл.
Антъни Хоровиц казва: „Влюбих се в историите за Шерлок Холмс още когато бях на 16 години и оттогава съм ги чел много пъти. Просто не устоях на изкушението да напиша ново приключение на тази икона и целта ми беше да създам първокласна мистерия за съвременните читатели и в същото време да запазя напълно духа на оригинала.”

  

Това са книгите, които избрах и сега ме чака мнооого четене. Очаквайте мнението ми за тях! А Вие посетихте ли Панаира тази година? Какво си купихте?
XOXO
Джо

Mother of dragons 😉

P.S. От Ozone.bg бяха подготвили трон, имитация на Железния трон, но направен от книги и нямаше как да го подминем и да не се снимаме 🙂

Чувам доста добри отзови за „Полулош“. Надявам се да е интересна. 🙂

Чакам и тук да дойде времето за панира на книгата или там, както се казваше събитието. Чудесни книги си избрала. Пожелавам ти да са интересни! ��

Ехеее супер пазар! Мисля да се отбия в събота, ако остане време. The fault in our stars я почнах, ама нещо хич не ми допадна. Заинтригува ме „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ и май ще я потърся и аз. Както и новият роман за Шерлок звучи интересно =)

Ти всъщност къде намери Вината в нашите звезди? Понеже аз не видях щанд на Егмонт 🙂

И аз не намерих щанда на Егмонт, май не е имало такъв. Но намерихме книгата на щанда на Ozone.bg – онлайн магазин, който продава и книги. Те бяха направили и трона от книги 🙂

Моляте разкажи за Живот без окови като я рочетеш,искам и аз да я прочета ще я потърся като се прибера 🙂

Книгииииииииии…..!!! Супер са, много интересни заглавия си си избрала. Приятно четене :))))))