Размисли за женствеността

Здравейте, дриймъри!

Поли е една от любимите ми блогърки и в един от последните си постове засегна една много интересна и важна за мен тема – темата за женствеността. Беше ми много интересно да прочета нейното мнение по темата и много се зарадвах, че тя ме покани да се включа в дискусията 🙂

Кои са моите 3 неща, които ме карат да се чувствам женствена?

IMG_8220mkh

 

 

  1. Чувствам се женствена, когато обичам себе си и се грижа ума и тялото ми да се чувстват добре. В последните години разбрах, че за мен е изключително важно да открия начин да обичам и приемам себе си такава, каквато съм. В ученическите си години не се харесвах и постоянно се сравнявах с другите. Едва сега, вече пораснала(и поумняла) открих женствеността си и това, че тя не се изразява в начина, по който изглеждаш, а в начина, по който се чувстваш. А няма как да се чувстваш добре в собствената си кожа, ако не започнеш да се обичаш и да се грижиш за себе си.
  2. Чуствам се женствена, когато съм уверена в себе си. Според мен самочувствието върви ръка за ръка с женствеността. И това е нещо, което открих с годините 🙂 Колкото по-уверена ставам, толкова по-привлекателна се чувствам. Смятам, че всяка жена трябва да се грижи за себе си и външния си вид, но също толкова важно е да не спира да се развива  и да си поставя цели, които да следва. Така аз развивам своята увереност и всеки път се убеждавам, че мога повече.
  3. Чувствам се женствена, когато съм обичана и обгрижвана. Всяка жена заслужава да бъде обичана, приемана и глезена от мъжа до нея. Благодарна съм, че до себе си имам толкова грижовен мъж, който ме разбира(или поне се опитва) и ми помага да бъда най-добрата своя версия.

Темата е много интересна и обширна и още толкова неща могат да се кажат. Напълно съм съгласна и с думите на Поли – принцеските забавления 🙂 и добрите приятелки също ме карат да се чувствам по-женствена. За вас може да е различно, но най-важното е да откриете кое нещо ви зарежда и ви кара да се чувствате добре! Ще се радвам да разбера какво мислите и вие! Какво ви кара да се чувствате женствени?

XOXO

Joe