Здравейте, дриймъри!

Днес ще ви покажа как лесно, бързо и ефективно можете да почистите четките си за грим. За целта използвам бебешки шампоан и моята тайна техника за почистване на четки 🙂

brushes

 

Виждала съм, че девойките в чужбина почистват четките си, като ги търкат в силиконова ръкавица с различни власинки и неравности по нея. Аз не открих такава ръкавица в България (ако знаете къде има, споделете), но открих евтин неин заместител. Това е  тампонът за пилинг и масаж на лицето на Ebelin. Много е симпатичен и практичен, мисля, че е силиконов и струва около 2-3 лв. Използвала съм такъв за почистване на лицето и бях много доволна, но този използвам само за почистване на четките.

brushes

Самият тампон/пад/четка има малки власинки, които ми помагат да почистя четките си по-бързо и лесно. Слагам малко от бебешкия шампоан на силиконовия тампон, намокрям четката и я ратърквам в розовия ми помощник 🙂 Започва да тече пяна в различни цветове – черно, кафяво, оранжево, в зависимост от четката и за какво я използвам.  Изплаквам, ако се наложи слагам още шампоан, и търкам, като гледам да не натискам много. Продължавам с „прането“ на четката, докато пяната стане бяла – тогава четката е чиста. Изплаквам я с хладка вода – никога срещу космите, изстисквам я и я поставям да се суши. Подреждам чистите четки на кърпа, като оставям частта с космите в края, така че през тях да минава въздух и да изсъхнат по-бързо.

brushes

С този таен метод почистих всичките си четки за около 20 минути. Препоръчвам ви да ги почиствате веднъж седмично.

Надявам се, че този пост ви е бил полезен 🙂 Оставете ми коментар какво мислите за моята тайна техника 🙂