Здравейте, дриймъри,

Знаете, че много обичам сухи шампоани и направо съм пристрастена към тях, нали? Е, открих нов фаворит – Lush No Drought. Ползвам го от почти два месеца и вече свикнах да работя с него. Ако темата за сухите шампоани ви е интересна, продължавайте да четете 🙂

сух шампоан Lush No Drought

Lush No Drought не е спрей като останалите сухи шампоани, а е под формата на пудра. Предлага се в две разфасовки – 50 г за 9,90 лв. и 115 г за 19,90 лв., аз взех по-малката. Можете да го закупите от магазините на марката в The Mall и Serdika Mall в София, а онлайн можете да го намерите тук. Пудрата абсорбира мазнините в корените на косата, а ароматът на лайм и грейпфрут, който освежава косата, е лек и ненатрапчив.

В продуктите на Lush съставът винаги е от значение – избират се само чисти и натурални съставки от производители, които не тестват върху животни. Ето какво има в сухия шампоан:

Царевично брашно (Zea Mays), Магнезиев карбонат (Magnesium Carbonate),Талк (Talc), Парфюм (Perfume), Масло от грейпфрут (Citrus paradisi), Масло от лайм (Citrus aurantifolia), Цитрал (Citral), Гераниол (*Geraniol), Лимонен (Limonene), Линалол (Linalool).

Както знаете имам чувствителен скалп и не всеки продукт ми понася, но с този сух шампоан не съм имала никакви проблеми. Продуктът се нанася сравнително лесно, на мен ми трябваше малко време, за да свикна. Поръсвате малко от пудрата в различни в корените, препоръчвам да я разделите на малки секции. След това втривате продукта в скалпа, разнасяте по косата и накрая с разресване отстранявате излишното.

сух шампоан Lush No Drought

Lush No Drought върши същата работа като останалите сухи шампоани – попива омазняването и придава лек обем. Да, обемът е лек, не както при другия ми любимец Batiste, но все пак си върши работата чудесно. Да, ако търся голям уау обем, бих си взела отново Batiste, но за ежедневна употреба този на Lush е доста по-практичен. Според мен се резултате с този сух шампоан са отлични – косата изглежда добре, няма мазни корени и бели следи,  а и е доста по-икономичен.

Икономичността е основният ми проблем с останалите сухи шампоани под формата на спрей. Всичките, които съм използвала досега, свършват за около 2 седмици, а това не е много добре от финансова гледна точка. При сухия шампоан на Lush този проблем го няма – за почти два месеца употреба съм изхабила едва 1/3 от продукта. Това, че виждам колко още ми остава също е голям плюс.

Смятам, че за цената си сухият шампоан Lush No Drought е идеално решение. Отговаря на всичките ми критерии за добър сух шампоан – не дразни скалпа, премахва омазняването, придава лек обем и е икономичен. Ако искате да пробвате нещо ново, то Lush No Drought е моето предложение 🙂

Ще се радвам да разбера какво мислите за Lush No Drought и кои други продукти на Lush бихте искали да видите в блога 🙂

XOXO

Joe