Здравейте, дриймъри,

Може би сте забелязали, че през последните няколко месеца косата ми не е такава каквато беше. В момента е доста изтъняла, много суха и лесно късаща се. За да подобря цялостното ѝ състояние започнах да пия подходящи витамини и в момента използвам серума L’oreal Professionel Serioxil Dense Hair, за който ще ви разкажа, когато премине курсът ми на лечение. И докато се опитвам да излекувам и подхраня косата си отвътре, предприех стъпки към възстановяването на здравия ѝ вид отвън със серията Pro Fiber Restore на L’oreal Professionel*. Днес ще ви споделя моите впечатления от продуктите след повече от месец употреба.

Pro Fiber Restore

Pro Fiber е система за възстановяване на структурата на косъма, която започва в салона и продължава у дома за по-дълготрайни резултати. Продуктите на Pro Fiber  са разделени в 4 серии според степента на увреждане и състоянието на косата – Rectify, Restore, новата Re-create и Reconstruct. Специалист от екипа на  L’oreal диагностицира на косата ми, за да установи коя от четирите серии е най-подходяща за мен. Моите резултати показаха, че за моята степен на увреждане са подходящи продуктите от серията Restore.

Pro Fiber Restore

Първата стъпка в грижата започва още в салона. Там след определянето на степента на увреждане и подходящата терапия ми бе нанесен концентрат и регенерираща маска, съдържащи молекулярния комплекс APTIL 100, с които косата е моментално регенерирана. За да се поддържа ефекта от тази процедура, се препоръчва използването шампоан и балсам Pro Fiber, нанасянето на ампула Pro Fiber Recharge след всяко четвърто измиване, като с нея се замества балсамът, и след 6 седмици – отново посещение при фризьора.

Pro Fiber Restore

Аз използвах шампоана и балсама Restore в продължение на месец и останах възхитена още от първото нанасяне. Още под душа, с нанасянето на шампоана, усетих разликата в мекотата на косата. Балсамът се използва по дължините и се отмива след 5 минути. След тях косата ми е много по-мека от преди и определено я усещам малко по-възстановена и не толкова суха. Разресва се лесно и не се заплита. Продуктите са с много приятен и сравнително траен аромат.

Не мога да определя от кой конкретен продукт от серията съм най-доволна, затова бих ви препоръчала използвате цялата серия, както направих аз, за да постигнете максимални и задоволителни резултати. Pro Fiber Restore е подходяща за суха и увредена коса, която е подложена на често боядисване и третиране с топлинни уреди – преса и маша. Тъй като моята коса е фина, тази серия ми свърши чудесна работа, без да утежнява или омазнява излишно косата. Според мен най-добрият вариaнт е да посетите салон на L’Oreal, където специалист ще определи степента на увреждане и ще може да ви препоръча подходяща серия Pro Fiber.

Pro Fiber Restore

Надявам се, че този пост е бил полезен и интересен за вас. Ще се радвам да споделите вашия опит с продуктите на Pro Fiber.

XOXO

Joe

Pro Fiber Restore

*Този пост е колаборация с L’Oreal Professionel, но това по никакъв начин не влияе на личното ми мнение. Винаги споделям с вас честното си мнение за продуктите и  не бих ви препоръчала продукт, който наистина не ме е впечатлил.

pro fiber