Здравейте, дриймъри,

Тези от вас, които ме следят и във Facebook, знаят, че миналата седмица присъствах на едно много специално събитие – представянето на колекцията All Shapes Of Beautiful. Тази колекция е впечатляваща, не само защото е създадена от блогърката Петя, по известна като PetPanda, и младия български дизайнер Николай Божилов, а и защото е посветена на plus size дамите, които често са пренебрегвани от останалите производители на дрехи.

asob

Всяка жена иска да изглежда перфектно, да носи нови и красиви дрехи, да следва последните тенденции и да се чувства уверена. За жалост plus size дамите често са пренебрегвани от брандовете и поддържането на интересен и модерен личен стил е мисията невъзможна. Особено в България – тук рядко има колекции с по-големи размери, и много момичета са принудени да пазаруват от чужбина или да шият дрехи по поръчка, за да могат да носят моделите, които са актулни в момента. Е, ASOB  е тук, за да промени това!

asob

ASOB е една сбъдната мечта, една идея, която е твърде смела, но с подкрепата на приятели – осъществима. Много ме трогна разказа на Петя за вечната фраза „Ама като за вас ли?“:

„Когато миналата година си търсех булчинска рокля и бях готова да дам маса пари за една единствена рокля, в няколко магазина бях посрещната с въпроса – “Ама, като за вас ли?”. С този въпрос съм израснала и са ми го задавали стотици пъти; отговорът винаги е бил един и същ – “Ами, да, като за мен”, и ме е карал да се чувствам толкова различна и толкова неприета.“

asob

Възхищавам се на смелостта и борбеността й да постигне нещо толкова голямо – да създаде  колекция за plus size дами, в която те не само да открият своя размер, а да намерят и модерни, красиви и функционални дрехи на достъпна цена.

Капсулната колекция включва 15 модела – рокли, туники, поли,блузи и палто. Те са изработени от ествествени материи в класически цветове – черно, червено и бяло. Принтовете също не липсват 🙂 Направи ми впечатление, че моделите са не само с модерна кройка, а и са многофункционални. Скрити ципове и шнурове могат да преобразят дрехата според размера и вкуса на дамата, която ги избере. Много ми харесаха полите с А-силует – знаете, че са ми слабост 🙂 Няма как да не ви покажа и останалите ми фаворити – черната секси рокля, сакото с отварящи се ръкави и туниката на точки и широки ръкави.

asob asob asobasob asob

Петя и Николай Божилов са свършили чудесна работа, а вие можете да разгледате и закупите колекцията ексклузивно в мобилното приложение за мода Shedd – с хаштаг #ASOB или AllShapesOfBeautiful 🙂

XOXO

Joe