Здравейте, дриймъри,

Днес е последният ден от годината и по традиция (от миналата година) си правя равносметка на изминалата година и уроците, които научих. Миналата година ви написах, че напълно вярвам, че 2017 година ще бъде още по-вълшебна и наистина беше! Посветих годината на себе си и нещата, които ме правят щастлива, и изненадах много хора и най-вече себе си с резултатите! Също така научих и няколко важни урока, ето кои са те:

  • Обичай първо себе си – мисля, че това е най-трудният урок, който продължавам да уча, но поставих основите тази година. Не казвам да се превръщате в самовлюбени егоисти, а просто да разберете (и аз), че да обичаш себе си е най-добрата основа на щастливия живот. Вечните упреци и самообвинения, че не сте достатъчно добри, достатъчно умни, достатъчно успешни, достатъчно богати, достатъчно красиви, че има още цели за постигане, сравняването с другите… Това са нещата, които ни пречат да бъдем щастливи сега. През изминалата година се борих с моите демони и през следващата ще продължа. Препоръчвам ви и вие по-често да се радвате на малките успехи, да сте добри и нежни към себе си – в действията и думите, да се потупате по рамото, да се приемете такива, каквито сте, сами да си правите подаръци и да се грижите за себе си. Защото го заслужавате 🙂
  • Не прави компромиси със себе си – когато спреш да правиш компромиси със себе си и да се задоволяваш с по-малко от най-доброто, тогава идват чудесата. Тази година научих, че е по-важно аз да се чувствам добре, а не да преглъщам думи и мечти, за да може някой друг да е доволен и да се впиша в неговите представи каква трябва да бъда. Този урок върви ръка за ръка с предходния – обичайки себе си, да даваш най-доброто, да очакваш най-доброто и да не се задоволяваш с по-малко.
  • Очаквай чудеса – 2017 година ми показа, че чудесата се случват, когато най-малко очакваш! Годината беше изпълнена с нови приятели, нови дестинации, нови вкусове и нови преживявания! Сега дори не мога да си представя как се случиха всички тези неща, но едно е сигурно – през 2018 година ме очакват още повече невероятни приключения и щастливи моменти, и нямам търпение след една година да ви споделя за тях!

Аз вече съм готова с плана си за 2018 година, а вие? Вижте как да планирате годината и да постигнете целите с моя лесен и доказан метод:

Пожелавам ви една незабравима година, която да надмине очакванията ви, защото понякога мечтите ни не са достатъчно смели, но Вселената си знае работата и ни изненадва точно с нещата, от които имаме нужда. Направете плана си за новата година и не забравяйте, че ако всеки ден очаквате чудеса и се оглеждате за тях, те ще ви настигнат и догодина, по същото време, ще си разказваме за планираните и непланираните любими моменти от 2018!

XOXO

Joe