Здравейте, дриймъри,

Днес съм ви подготвила 3 идеи за ръчно направени коледни подаръци! Идеите ми са много много лесни за изпълнение и можете да използвате продукти, с които разполагате у дома:

Ръчно направени коледни подаръци

  • Домашен ексфолиант за тяло – за него ще ви трябват кафява захар, кокосово масло, масло от карите и какаово масло, а също и  нисък буркан с по-широко гърло. Смесвате съставките и сте готови с подхранващия и омекотяващ ексфолиант! Можете да го украсите с различни панделки или етикетчета.
  • Домашен скраб за устни – за него ще ви трябват кафява захар, кокосово масло, мед, масло от манго и масло от гроздови семки. Отново смесвате съставките, докато постигнете консистенцията на ексфолиант. Идеален е за дамите, които обичат да носят червила.

Ръчно направени коледни подаръци

  • Колие тип чокър – за него са ви необходими велурена лента 1 метър, две висулки по избор, халкички и накрайници. Тези неща можете да откриете в магазините за материали за бижута – има много такива както онлайн, така и в София. Направата на чокъра е много елементарна – в двата края на велурената лента слагате накрайниците, като ги затваряте с клещи. След това закачате висулките за накрайниците с помощта на халкичките.

Това са моите идеи за ръчно изработени подаръци. Аз много бих се зарадвала нещо подобно и се надявам, че и вашите приятели също.

Вижте как изработват трите подаръка тук:

Весели празници!

ХОХО

Joe