Здравейте, дриймъри,

Днес ще си говорим за корейски маски за крака и моят опит с тях. Корейски маски за крака 

Корейската козметика е много популярна от години, а тази година успешно навлезе и на българския пазар. Това ме направи много щастлива, защото корейците са известни с грижата за кожата и продуктите им освен ефективни, са и много, много интересни. Миналата година имах удоволствието да посетя изложение за корейска козметика и останах меко казано впечатлена и с нетърпение започнах да пробвам супер странните и нетипични продукти. Самите имена на продуктите и техните опаковки засилваха любопитството ми и мога да ви кажа, че открих цял един свят.

Днес ще се спрем конкретно на две маски за крака, които тествах – PACK-age Monthly New Feet и Soflisse Foot Massage Double Essence Mask. Това са и първите маски за крака, които изобщо използвам, така че нямах предишен опит, с който да сравнява. Много се вълнувах и ето какво е мнението ми за тях:PACK-age Monthly New Feet

  • PACK-age Monthly New Feet – това беше първата маска, която пробвах и останах меко казано изненадана и впечатлена от действието ѝ. В опаковката открих два „чорапа“, напоени с разтвор, които обхващат крака до глезена. Чорапите съдържат хидрокси киселини, портокалово масло, алое вера, екстракт от киви и екстракт от розмарин.Обух ги и останах с тях 60 минути, както беше указано на опаковката. След като времето изтече, измих краката и очаквах нещо да се случи – нищо не се случи. Едва след няколко дни започнах да забелязвам, че краката ми се белят – белеха се много – падаха люспи, които сигурно ще ви се сторят гнусни, но за мен бях интересни – приличаха на обелки от чесън – бели, сухи и много. Отне няколко дни, докато краката ми се обелиха напълно и невероятно, но факт – кожата ми беше супер мека и гладка. Останах много доволна от ефекта и със сигурност отново бих си купила маската. Беше ми забавно да гледам как се краката ми се белят и ефектът определено си заслужаваше. Препоръчва се тази маска да се прави веднъж в месеца. Препоръчително е да не излагате краката на слънце след използването им, защото кожата става фоточувствителна от ексфолиращите киселини. Тази ексфолираща маска за крака може да се закупи в България от магазин kocos.bg и струва 10 лв.
  • Soflisse Foot Massage Double Essence Mask – тази маска за крака пробвах около месец след първата и честно казано се молех за същия ефект 🙂 Отново комплектът включва два чорапа до глезена, напоени с разтвор, който съдържа ментол, лавандула, лимон, въглен, масло от ший и други билки. Упътването беше да ги обуя, да разтрия хубаво краката с тях и да ги оставя за 30 минути до 1 час. Отново след измиване краката се усещат по-меки, но нищо забележително и невиждано досега. След нея нямаше обелване на мъртвата кожа, нямаше и кой знае какъв ефект. Не успях да намеря маската в български сайт.

Като заключение ще кажа, че ако искате да пробвате корейска маска за крака, ви препоръчвам PACK-age Monthly New Feet, защото не само можете лесно да я закупите в България, а и защото продуктът е интересен, различен и ефективен. Единствената ми препоръка е да изчислите правилно кога ще използвате маската, за да не изпаднете в неудобна ситуация – например на гореща среща за Свети Валентин с белещи се крака 🙂 Повярвайте ми, гледката не е приятна, но си заслужава.

А вие имате ли опит с други корейски маски за крака? Ще се радвам да ми препоръчате някоя, която сте пробвали 🙂

XOXO

Joe