Здравейте, дриймъри,

Този месец сбъднах още една от мечтите си – да посетя един от най-романтичните градове – Париж. Още по-щастлива съм, че я сбъднах с Боби и там отпразнувахме третата ни годишнина от сватбата 🙂 Имах големи очаквания към града и той не само ги покри, но и ги надмина. Този спомен винаги ще е специален за мен и исках да си запазя и тук – в блога.

Париж 2018

Прекарахме няколко дни в Париж, но реално имахме два пълни дни за разходки, които е опитах да запълня с колкото се може повече красота, да разгледаме най-най-желаните от нас места и заедно с това да усетим и духа на града. За организирането на самото пътуване много ми помогна статията на Мария от BeGlamGirl, в която тя е описала най-важните неща – транспорт, къде да спим, билети за забележителности. Препоръчвам ви го, ако ви предстои пътуване 🙂 В днешният пост ще ви разкажа какво посетихме ние през първите ден и половина от пътуването и какви са впечатленията ни – моите – влюбена в Париж още преди да го видя, и на Боби – не чак толкова развълнуван, все пак той предпочита Италия и нейния дух 🙂

Излетяхме по обяд от София и кацнахме успешно на френска земя ранния следобед. Кацнахме в Бове, което се намира на около час разстояние от Париж. Взехме си шатъл – по 17 евро на човек и се отправихме към Порт Майо, Париж, откъдето с метро стигнахме до хотела, който бяхме запазили – Campanile. Хотелът се намира на 5 минути от метрото, чист и приветлив, персоналът е мил, храната беше хубава – две от вечерите вечеряхме там и останахме доволни. Веднага щом оставихме багажа в хотела е отправихме на вечерна разходка из града, като видяхме Шанз-Елизе, Домът на инвалидите, пищният мост на Александър III и Айфеловата кула отдалеч 🙂 Прибрахме се уморени и щастливи, за да си починем и да се настроим за предстоящия ден.

Париж 2018

Тук искам да вметна нещо важно и полезно – купих билетите за всички забележителности онлайн предварително и ви съветвам и вие да направите същото. Не мога да ви опиша какви километрични опашки имаше за всички забележителности за хората, които нямат предварителни билети. Това е абсолютна загуба на време, не си го причинявайте. В сайтовете на всяка забележителност се купуват билети, плаща се с карта, дори се посочва час за посещението. Много удобно и практично. Още от България бях купила билети за Айфеловата кула с точен час, а първата вечер купих и за Версай и Лувъра. Добре, че го направих.

В събота станахме рано, взехме си кроасани – аз без масло и всички ме гледаха със съжаление 🙂 Знаех, че ни предстои дълъг и вълнуващ ден, затова избрах аутфит, с който да ми бъде комфортно през целия ден. Получих много комплименти и въпроси за него 🙂 Избрах малка черна рокля  дълъг ръкав от Forever 21 и я съчетах с бледорозови спортни обувки от Deichmann, които тогава обух за първи път, но ми бяхa супер удобни и не съм имала притеснения, въпреки дългия ден, изпълнен с ходене и стоене права.

Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018  Париж 2018 Париж 2018   Париж 2018    Париж 2018

Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018Париж 2018Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018

Отправихме се към първата ни спирка  – Версай. Взехме си карти за метрото и с него и RER C се придвижихме до там. Първото, което виждаш пред двореца са страхотните опашки, които се вият. Ние бяхме с точен час и влязохме бързо. Дворецът е много красив, голям и можете да разглеждате часове, а хубавото е, че на влизане ви дават едно ретро телефонче, с чиято помощ можете да разглеждате и да слушате допълнителна информация за всяка стая, зала и за какво е служела. Можете да видите къде е спал Луи XIV, къде е вечерял, да се насладите на пищната красота на този дворец и всичките му съкровища, да разгледате различните зали, сред които наш фаворит е Огледалната зала. Повече за преживяването ще видите във влога ми 🙂 Много ми хареса, но трябваше да е движим по-стегнато и, за съжаление, не ни остана много да се насладим на градините, които се оказаха истинско приключение. Можете да се разхождате с часове и да се любувате на красотата – перфектно оформени храсти и дървета, фонтани и езерца. Моят съвет е да си отделите повече време, ако имате възможност. Билетите ни излязоха 54 евро за двамата. Хапнахме в градините – грешка, защото храната е скъпа и кофти – салатата ми беше стара и гадна, а Боби яде хотдог със съмнителен кренвирш. По-скоро бихме си направили сандвичи или бихме яли на друго място.Париж 2018

Втората ни спирка за деня беше Лувъра. Разходихме се, радвайки се на прекрасното време и гледката – музеят е разположен на река Сена и е много красиво. Винаги съм си представяла музея много впечатляващ, но определено надмина очакванията ми. Отново влязохме с определен час и започнахме една дълга разходка из залите, ерите и в търсене на Мона Лиза. Прекарахме няколко часа и почти нищо не видяхме, има толкова много за разглеждане 🙂 За Лувъра не знам дали и 1 ден ще ви стигне. Билетите са по 17 евро на човек.

Париж 2018 Париж 2018

Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018 Париж 2018Париж 2018 Париж 2018

От Лувъра поехме пеша към Шанз-Елизе. Разходихме се в градините на Тюйлерите – паркът също е много красиви и си заслужава да го видите. Продължавайки направо тигате до площада Конкорд и оттам на Шанз-Елизе и Триумфалната арка. Улица е претъпкана с хора, луксозни магазини и заведения. Има една особен атмосфера, която цари там. Улицата свършва с Триумфалната арка и площад Шарл де Гол, където е събират 12 булеварда.

Париж 2018

Париж 2018 Париж 2018Париж 2018

След дългата разходка се прибрахме за вечеря и почивка в хотела. Единственото, което не ми допадна и до края на пътуването, беше храната – на повечето места нямаше неща за мен, но пък Боби нямаше този проблем и си хапваше спокойно.

С това приключват спомените ми от първите дни в Париж. Останахме очаровани още от първият ден – Париж беше красив, дружелюбен и топъл към нас. Опитах се да съм кратка в тази статия, но повече информация и какво точно посетихме и правихме ще видите в моя влог от Париж!

XOXO

Joe