Преди вярвах, че сряда е моят късметлийски ден. Всяка сряда очаквах добри новини, чудеса, ставах с усещането, че днес ми предстои нещо хубаво. И така ставаше.

🌊На същия принцип вярвах, че четвъртък е лошият ми ден. Винаги нещо лошо се случваше в четвъртък, мразех да имам изпит или важна среща в четвъртък, защото наистина не ми вървеше в този ден.

💃🏻 С времето разбрах, че няма лоши и късметлийски дни. Дните са такива, каквито си ги направиш. И започнах да вярвам, че всеки ден ме очакват чудеса. Разбрах, че дори и най-трудните и тъжни дни са такива, защото аз съм избрала да се чувствам или мисля по определен начин. А това е изцяло под мой контрол.

🌹 Всеки ден започвам деня си с убеждението (дори, когато ми е трудно и ми се плаче), че нещата винаги се развиват по най-добрия за мен начин и че от мен зависи как ще продължа да се чувствам и мисля. Нямам контрол над другите, нямам контрол над много външни обстоятелства. Но имам контрол над себе си и във всеки един момент да променя начина, по който действам и мисля. А след това се променя и всичко около мен.

💫 Вие какъв ден избрахте да имате днес?

Снимки: езеро Панчарево, юни 2019

XOXO

Joe