Здравейте, дриймъри,

Традицията повелява да посрещнем новата година с уроците от старата. Днес ви споделям уроците, които научих, а някои преговорих, през изминалата 2019-та година. Вижте какво научих за 2018-та тук и 2017-та тук .

А това са уроците на 2019-та:

Всичко е временно – радостта, болката, успехите, проблемите, хората, състоянията. Всичко е временно и всичко отминава. Все още се уча да пускам – неща, хора, случки. Все още се уча, че аз имам силата сама да определям смисъла на случващото се и на хората в живота ми. Тази година ме накара да преговоря, че промяната в гледната точка може тотално да промени обстоятелствата за дадено събитие и винаги мога да открия нещо положително, нещо ценно или някакъв урок във всеки един момент.

Важен е настоящият момент – отдавна не изпитвам нужда да ровя в миналото, но често се улавях, че мисля и се притеснявам за бъдещето. 2019-та ме научи, че тук и сега е по-ценно от утре, че тук и сега мога да направя промяна. Единствено тук и сега имам контрол над себе си и събитията. Тук и сега съм до хората, които обичам, а утре не е гарантирано на никого. Научих се да се наслаждавам на малките моменти и малките стъпки в правилната посока, без значение от резултата и кога ще стигна крайната си цел. Научих се да съм благодарна за всеки миг и че всеки ден е празник. Ако и вие имате нужда да спрете да мислите за минали и бъдещи събития и да се фокусирате върху настоящето, горещо препоръчвам книгата „Силата на настоящето“ на Екхарт Толе.

Когато правиш нещо с любов, нещата винаги се нареждат – тази година постоянно се питах – какво ме прави щастлива? И го правех. Радвам се, че се осмелих да направя голяма промяна в професионален план и обръщайки се назад съм щастлива и горда от всички снимки, видеа, проекти и пътувания, които осъществих. Благодаря на всеки един, който ме подкрепя, който ми пише, който гледа видеата ми. Най-трудните решения често носят най-голямо удовлетворение. Ако мога да ви дам само един съвет за следващата година, то той е – действайте, направете каквото трябва да се направи, не се задоволявайте с по-малко, не преглъщайте мечтите си, не правете компромиси. Просто действайте и след това нещата сами се нареждат по най-добрия начин.

Най-доброто тепърва предстои – моята мантра продължава да бъде: „нещата винаги се развиват по най-добрия за мен начин“. Тази година не спирах да си го напомням и ще продължа и през 2020-та. Вярвам, че има нещо по-добро за нас от това, което сме изгубили и че чудесата се случват, когато най-малко очакваш. 2019-та ми донесе много щастливи моменти и сбъдна много мои мечти. Изключително съм благодарна за всеки миг и урок, и нямам търпение да видя какво ми готви новата година, защото усещам, че ще е още по-вълшебна от изминалата! 2020-та, bring it on!

Пожелавам ви 2020-та да ви донесе всичко, за което мечтаете и планирате! Пожелавам ви също и тихи моменти на щастие, в които сякаш времето спира. Пожелавам ви всяка вечер да си лягате с благодарност и всяка сутрин да се будите с желание да живеете и да случвате. Пожелавам ви да сте здрави и да обичате себе си, защото тези две неща са основата на всичко друго, и без тях нищо друго няма смисъл. Благодаря ви! Очаквайте чудеса! Догодина по това време ще си споделяме как 2020-та е надминала очакванията ни 💫

XOXO

Joe