Здравейте, дриймъри,

Време е за ново ревю на книга, която прочетох през последните дни и която мисля, че ще бъде полезна и на вас.

Книгата “ Уважавай себе си“ на Патриша Спадаро ми хареса много – получих я като ПР пратка в много подходящ момент, когато имах нужда точно от нея и посланията ѝ, и за пореден път се убеждавам, че няма случайни неща и срещи, дори с книги. Книгата засяга една важна за мен тема, а именно любовта към си и баланса между всичко около нас – близки, кариера, социален живот, и нашите собствени нужди. Патриша дава прости, но доказани решения, които могат да променят живота ви и начина, по който гледате и се грижите за себе си.

През цялото време, докато четях книгата на Патриша Спадаро, имах усещането, че тя ми напомня истини, които знам и практикувам, обличайки ги в красиви думи и истории. Още от самото начало нейните думи потвърждаваха мнението ми по темите и смятам, че ако за първи път попадате на литература за обичта към себе си и как да я практикувате, “Уважавай себе си” би бил чудесен наръчник. Защото какво е да обичаш себе си – да приемеш себе си и нуждите си, да уважаваш себе си и нуждите си, а в тази книга ще откриете съвети и насоки как точно да го направите и как да запазите баланса в отношенията си с другите. Темите в книгата се свързани с обичта и уважението към собствената личност и моите най любими са как да поставяме граници, срамно ли е да потърсим помощ, кога любовта задушава хората около нас, как да се справяме с трудни ситуации, нужно ли е да отговоряме на чуждите идеали, за да сме стойностни личности, защо е важно да следваме собственото си темпо, кой е най-ценният момент и още много други интересни теми.

Стилът е лек, езикът разбираем и на читателя се поднасят не само съвети, но и практически насоки по всяка от засегнатите теми. Книгата се чете бързо, а принципите и посланията са подплатени с лични истории, препратки към различни философии и култури, а в края на всяка глава има и “Съвети за постигане на баланс” – много добре структурирани обобщения, конкретни стъпки и въпроси, които ни водят по пътя на самопознанието и обичта и уважението към себе. Тази структура на главите ми напомня за “Как да преодолеем безпокойството” на Дейл Карнеги и това ми харесва. Много ми допадна и разделянето на Митове и Магическа реалност, например:

Мит: Мое задължение е винаги да давам на другите.

Магическа реалност: Мое задължение е да давам на себе си по същия начин, по който давам на другите. Когато давам на себе си, аз давам на другите.

“Уважавай себе си” дава много храна за размисъл и инструменти как да се погрижим за себе си. Препоръчвам я на всеки, който търси този ценен баланс в отношенията с другите и отношението към себе си. Тя ще ви даде съветите, от които имате нужда и ще повдигне духа ви, давайки ви отново контрола във ваши ръце. Защото само от нас зависи какво предстои утре. И какъв по-подходящ момент от този, за да си го напомним.

От издателство AMG Publishing предоставиха код за 10% допълнителна отстъпка за моите последователи – Ivana и можете да го комбинирате с вече активното намаление в сайта им и може да поръчате тази или други книги от сайта им тук. С този код получавате 10% допълнителна отстъпка, но също така подкрепяте и мен, защото аз получавам малък процент от стойността на поръчките. Много ви благодаря за подкрепата! Ще се радвам да ми споделите какво мислите за тази книга или да ми препоръчате друга по темата за любовта към себе си.

Споделям с вас някои любими части от книгата. И в нея подчертах важните за мен моменти, към които после мога бързо да се върна или да извадя.

XOXO

Joe