Здравейте, дриймъри,

Днес ви споделям 3 сериала, които да гледате този уикенд – Bridgerton, Bling Empire и Black Mirror, ако искате да разпуснете уютно у дома. През последните седмици, които прекарвам в почивка, успях да наваксам не само с четенето, но и с гледането на сериали, а тези три ми харесаха най-много. Ето защо:

Bridgerton – Бих определила сериала като детето на Gossip Girl и Джейн Остин с кръстница кралицата на сериалите – Шонда Раймс. Нов, бляскав, интригуващ, романтичен, модерен въпреки времето, в което се развива – Лондон през Регентския период, с красиви костюми и чудесен актьорски състав. Създаден по романите на Джулия Куин, сериалът проследява живота на семейство Bridgerton и тяхното обкръжение по време на светския сезон в Лондон, когато дебютантките се представят в обществото. Представете си балове, флиртове, клюки, принцове, любовни триъгълници, скучаеща кралица, интриги, една голяма любов и съм сигурна, че няма да скучаете през осемте епизода. Е, има и няколко горещи сцени, подгответе се за sexy Simon, подозирам, че ще се влюбите в младия дук. Сериалът има леко намигване към Gossip Girl – всички събития и клюки по време на сезона се отразяват от клюкарския вестник на мистериозната Лейди Whistledown, чиято самоличност е повод за вълнение и разследване, а в последния епизод ще разберете дали правилно сте предположили (аз почти успях да позная). Общо взето, няма нещо, което да не ми хареса, освен че сезонът е един, има 8 серии и води до пристрастяване. Но пък готвят сезон 2, така че годината започва с добри новини за романтичните ни души 😉

Black Mirror – този сериал не е нов и ми е препоръчван от много хора, но едва сега започнахме да го гледаме и съжалявам, че не сме го направили по рано. Подгответе за спиращи дъха серии, след които няма да бъдете същите. Сериалът има 5 сезона и представлява антология от кратки филми, които разглеждат отношенията на хората с модерните технилогии и всичко е притеснително реалистично и близко до нас и нашето ежедневие. Епизодите от тази дистопична научна фантастика представят близкото бъдеще, в което технологиите са навлезли в личния ни живот, зловещо се намесват в него, в начина ни на мислене и на действие. Предупреждавам ви, че сериалът се гледа лесно, искаш още и още, но историите са тежки и не ви препоръчвам да гледате по няколко епизода наведнъж. След всеки епизод оставахме без думи ( Be Right Back, White Christmas), с много неща за обмисляне (The Entire History Of You, Nosedive), понякога скандализирани (The National Anthem, Hated In The Nation). Всеки епизод е като малък филм и можете да ги гледате в различен ред, а тези, които съм посочила, са едни от любимите ми. Ако сте фенове на дистопиите като мен, задължително му дайте шанс.

Bling Empire – обичам reality предавания от този тип още от времето на Laguna Beach и The Hills, а в случая проследяваме ежедневието, взаимоотношенията и интригите на група супер богати азиатци в L.A. Ако сте фенове на Crazy Rich Asians, то реалити сериалът ви ги показва в истинския живот с всичките им чудатости, лукс, скандали, семейни драми, съревнования и понякога нелепи ситуации. Освен бляскавия живот на групичката, ще разберете по малко за всеки от тях, техния произход и традициите им, какво ги е превърнало в това, което са и какво искат от живота… Освен партитa – партитата са задължителни за тях. Много приятно се изненадах от една от героините – милиардерката Anna Shay, която с държанието и думите си, ни напомня, че парите не са всичко и че скъпите маркови дрехи са просто дрехи, и не трябва да им позволяваме да ни завладяват и да контролират живота ни, а да продължим да бъдем нормални хора, защото е по-важно какви ценности и характер имаш, а не колко струват обувките ти.

А вие кой сериал изгледахте на един дъх и бихте препоръчали?