Здравейте, дриймъри,

Днес ще си говорим за домашните любимци и бременността и дали могат куче и котка да усетят, че чакате бебе? Аз ще ви споделя моите наблюдения до настоящия момент 😉

Вашите кучета или котки усетиха ли, че сте бременни?


Много се вълнувах да видя реакциите и промените в отношението на Лори и Котана, когато разбрах, че съм бременна. Чувала съм, че животните усещат, понякога и преди нас самите, малките промени в бременната жена и променят отношението ди към нея – стават по-привързани, защитават я по-често…

През първите месеци не забелязах промяна в моите момичета, те се държаха нормално – Лори е луда глава и много игрива, и трябваше да се пазя да не скочи върху мен, а Котана винаги е била много нежна и внимателно и това отношение към мен си остана. Винаги, когато идва да легне в мен или върху мен, пристъпва леко като перце, а знаете, че е едра котка.

В последно време започнах да забелязвам една тенденция при Лори – идва при мен и иска да ляга на корема ми или точно до него, залепена, сгушена в него, и не се отказва. Може би вече усеща бебето или предусеща, че няма тя да е най-малкият и обгрижван член, не знам.

Ние започнахме да проучваме темата с първа среща между бебе и домашни любимци, ще се консултираме и с треньора на Лори. Знам, че появата на новия член ще е голям стрес за двете ми принцеси, но ще направим всичко по силите си, за да направим процеса максимално комфортен за тях и се надявам, че ще си бъдат първи приятели с бебето, а защо не и partners in crime в белите.

Ще се радвам да споделите вашия опит по темата бебе и домашни любимци, как вие ги запознахте, колко време им трябваше да свикнат, станаха ли приятели?