Здравейте, дриймъри,

Какво да купя за новороденото? Кои са задължителните продукти за бебето? Как да се подготвя за появата на новия член на семейството?

Дойде момента за поготовка и покупки за бебето и изготвяне на списъци за пазаруване за новородено, които се оказаха безкрайни. Пазарът с бебешки стоки е тооолкова голям и за мен беше объркващо какво от всички тези продукти ще ми бъдат нужни, кои да купя сега, с кои мога да изчакам или да пропусна като цяло. Затова реших да се възползвам от голямата си аудитория и да попитам не само моите приятелки, но и вас – кои са най-полезните и задължителни покупки и продукти за новородено и кои са продуктите, които не използвахте толкова или ви разочароваха?

Добавих и два въпроса, които живо ме вълнуват – Използвахте ли легло/кошара Next To Me? Гладихте ли дрехите на вашите бебета и до кога?

В днешният пост споделям с вас резултатите от това мое проучване, като искам да кажа първо едно голямо благодаря на всяка една от вас, която отдели от времето си и се включи със съвет и препоръка! Златни сте, момичета! Надявам се, че и занапред ще си помагаме взаимно в това ново и вълнуващо за мен приключение – майчинството и грижата за детето! Ще дам всичко от себе си да ви бъда полезна, но като нова мама и без опит, ще се радвам и вие да помагате!

Резултати: В проучването се включиха над 1000 дами, чиито отговори разделих в две таблици: таблица 1: кои са най-полезните и задължителни покупки и продукти за новородено; и таблица 2: кои са продуктите, които не използвахте толкова или ви разочароваха. По-долу ще можете да ги изтеглите и да видите пълните резултати, а в този пост аз ще споделя топ отговорите и препоръките.

Как да работите с таблиците: изтеглете двете Excel-ски таблици, всяка таблица съдържа два таба – един – с любимите/разочароващи продукти и броя хора, които са ги посочили, втори – списък с конкретни продукти и марки и броя хора, които са ги посочили. Продуктите са подредени по азбучен ред, но вие можете да ги филтрирате и по броя на препоръките.

Кои са най-полезните и задължителни покупки и продукти за новородено

Download “Кои са най-полезните и задължителни покупки и продукти за новородено”

Most-used-baby-products.xlsx – Downloaded 7897 times – 17 KB

Ето и топ 10 на най-полезните и задължителни покупки и продукти за новородено според моите последователи:

люлка/шезлонг
Гнездо
легло/кошара дървени
Количка
Помпа за кърма
легло/кошара next to me легло
Бебефон
стерилизатор
слинг
Шишета

При изтегляне на таблицата можете да видите и останалите препоръки, като във втория таб съм събрала и конкретни продукти и брандове, които моите последователи са посочили.

Кои са продуктите, които не използвахте толкова или ви разочароваха:

Download “Кои са продуктите, които не използвахте толкова или ви разочароваха”

Baby-products_dissapointments.xlsx – Downloaded 1894 times – 14 KB
дрехи малък размер/голямо количествобързо омаляват- 50 и 56, прекалено са много, фенси дрешки, неудобни за бебето, неподходящи за сезона
шишетапри кърмене не са нужни, твърде много, стъклените са тежки
стерилизаторпри кърмене не е нужен 
люлка/шезлонгдетето не го хареса, ползва се за кратко, не иска да седи в него
нагревател за бутилкипри кърмене не е нужен 
повивалникзаема много място, не се ползва
помпа за кърмане е била необходима, не купувай скъпа преди да знаеш дали ще се ползва
кошара/легло дървениголяма, висока, неудобна, бебето не иска да спи в него
биберони
ерго раница/кенгурудетето не го хареса

Това топ 10 най-неизползваните продукти или такива, които са били разочарования. Забелязвам, че някои от тях присъстват и в горния списък със задължителни продукти, затова тук извадих не само броя на хората, които са ги включили във втория списък, но и причините, където са били посочени. За пълния списък – изтеглете таблицата.

Използвахте ли легло/кошара Next To Me?

Този въпрос много ме вълнуваше, защото аз намирам тези легла за доста практични за първите месеци. Ето и резултатите от гласуването:

Оказа се, че този тип легло/кошара са сред най-препоръчваните продукти и много от вас ми писаха, че с първото дете не са ползвали, но с второто биха взели.

Гладихте ли дрехите на вашите бебета за дезинфекция и до кога?

Вечният въпрос – да гладиш или да не гладиш? Ето и вашите отговори:

Гладя352
Не гладя649

35% от моите последователи са отговорили, че гладят дрехите на бебетата си, а 65% – не гладят. Тук трябва да направя и няколко много важни уточнения, по които разделих отговорите на гладещи и негладещи:

В графата „Не гладя“ съм включила всички отговори: не гладя, гладих само след първото пране, гладих само първия, втория или до третия месец.

В графата „Гладя“ съм включила всички отоговори гладя и гладя до определен месец – всичко над трети месец и до ден днешен влиза тук. Тук съм включила и дамите, които са гладили за първото дете, но не смятат да гладят при второ.

Много от вас са отбелязали, че гладят не само за дезинфекция, което беше основната причина за моя въпрос, а за да бъдат дрехите красиви и спретнати, а не намачкани.