Здравейте, дриймъри,

Днес ви споделям няколко играчки, които купих за Флори, когато стана на 6 месеца и той много хареса! Всяка от тях е не само интересна, но и развиваща. Ето ги и тях:

  • Сензорни топки – нашите са тези, има и други варианти. Тези топки са подходящи за малките детски ръчички, имат различни размери, цветове и текстури, които развиват сензорните възприятия. Този тип топки развиват сръчносттта, ловкостта, координацията и зрението. Флори ги търкаля и гони с голям кеф, това е любимата му игра, която го стимулира да се движи и много го забавлява.
  • Кула за подреждане – нашата е тази, но отново можете да намерите подобни. Тези чашки са му любими от предните месеци и той много обича да му ги подредим и да бутне Кулата. Малко по малко ще се научи и да я реди. Този тип игри развива двигателните умения и мисълта, организацията, фината моторика и езика.
  • Дървена кутия с чекмедже и топче – купих я от тук. Тази игра развива мисленето и фината моторика, подтиква го да изследва причинно-следствената връзка на едно просто действие. Флори бързо разбра къде и как да пуска топчето, сега се учи да отваря чекмеджето сам.
  • Дървена гъсеница – подобна на нашата, която е изчерпана. Може да се върти в различни позиции. Развива фината моторика, концентрацияра, предизвиква любопитството и сензорните възприятия. Можете да учите и цветовете.
  • Дървено яйце и поставка – нашето яйце е от тук. Целта е детето да постави яйцето върху оставката. Това е популярен Монтесори материал, който помага на детето да развива своята концентрация, мускулите и движенията на ръката, координацията на ръката и очите.

Това са моите предложения за днес, надявам се, че съм била полезна и сте открили ново забавление за вашите деца.